Skip to content
Puterea Știrilor Video

Grădinițele și școlile din Sectorul 4 vor avea autorizație de securitate la incendiu. Primarul Daniel Băluță anunță începerea lucrărilor în 60 din cele 74 de clădiri vizate

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat la emisiunea ”Puterea știrilor”, moderată de redactorul-șef Marinela Angheluș, că încearcă să aducă ”la normalitate” situația unităților de învățământ din sector.

”Un număr extrem de mic de unități școlare din România au autorizație de securitate la incendiu. Politica noastră este de a aduce la normalitate aceste unități de învățământ, ca atare, în acest moment, din 74 de clădiri de școli și grădinițe din Sectorul 4, 60 au contractele semnate, au surse de finanțare și acesta este un lucru foarte important. Iar în privința grădinițelor, finanțarea este integrală de la Guvernul României, prin programul național de dezvoltare locală”, a spus edilul.

Între timp, Daniel Băluță a decis să mute copiii din grădinițele care funcționează în clădiri neconforme.

”Am generat o campanie puțin mai speciale, încă din 2018, anume aceea de a muta copiii din grădinițele care necesită reparații capitale. Am identificat locații mai mult decât decente și i-am mutat acolo.
Sunt convins că până la sfârșitul acestui an toate școlile generale din sector, și vorbim de 26 de astfel de unități, vor avea autorizație de securitate la incendiu. Deci nu aviz, că toate au aviz, ci autorizație. Și sunt, de asemenea, convins că mai mult de o treime din grădinițe vor avea autorizație de securitate la incendiu”, a adăugat primarul Sectorului 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *