Skip to content
Cultura

Graffiti realizat de Banksy, pe o clădire distrusă de bombe în Ucraina

Facebook

Banksy a părut să confirme că se află în Ucraina după ce şi-a dezvăluit cea mai recentă lucrare de artă, pe Instagram, relatează The Guardian.

Speculaţiile că artistul anonim de graffiti se află în ţara sfâşiată de război s-au intensificat după ce o serie de picturi murale au apărut în oraşul Borodianka, lângă Kiev.

O pictură murală înfăţişa un bărbat care seamănă cu preşedintele rus Vladimir Putin, pus la pământ în timpul unei partide de judo cu un băieţel.

O alta reprezintă doi copii folosind o trapă ca balansoar, notează news.ro.

Cu toate acestea, pictura murală prin care Banksy a ales să-şi dezvăluie prezenţa în Ucraina este a unei gimnaste, pe o clădire deteriorată.

Artistul de graffiti a postat vineri trei imagini ale picturii murale pe Instagram, însoţite de explicaţia: „Borodianka, Ucraina”.

Borodianka, situată la nord-vest de capitală, a fost unul dintre oraşele cele mai afectate de bombardamentele Rusiei de la începutul invaziei.

Soldaţii ruşi au invadat în februarie a acestui an, ocupând oraşul, care a fost apoi eliberat în aprilie.

De atunci, oraşul a fost în centrul eforturilor de reconstrucţie, mai multe blocuri turn fiind demolate ca urmare a avariilor cauzate de lupte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *