Skip to content
Coronavirus

GRAFIC ​​Brașovul iese din rândul județelor cu rată de incidență peste 6 / Rata de infectare în București, scădere foarte ușoară

INQUAM / Octav Ganea

Brașovul a revenit marți la o rată de infectare sub șase cazuri la mia de locuitori, în timp ce restul județelor cu rate peste acest prag înregistrează ușoare scăderi.

Potrivit datelor comunicate marți de Grupul de Comunicare Strategică, Brașovul înregistra o incidență cumulată la nivel județean în ultimele 14 zile de 5,96 cazuri la mia de locuitori, față de 6,16 la raportarea de ieri. Cea mai mare rată de incidență se menține în județul Constanța (7,48, practic neschimbată față de 7,49 la raportarea de ieri), urmat de Ilfov (6,91, în scădere față de 7,2 ieri) și Sibiu (6,47, față de 6,82 ieri).

Bucureștiul înregistra marți o incidență cumulată de 6,2 cazuri la mia de locuitori (6,29 la raportarea de ieri), similar cu Clujul (6,38 în urmă cu o zi).
În continuare, județele Gorj și Harghita sunt singurele situate în zona „verde”, ambele cu o incidență de 1,42 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Aproape de zona „verde” se află și județele Vrancea (1,66), Olt (1,71) și Neamț (1,93).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *