Skip to content
Coronavirus

GRAFIC Cele 4 orașe care au cele mai multe îmbolnăviri cu coronavirus la care nu se știe sursa

Inquam Photos / Octav Ganea

O analiză realizată de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) indică faptul că ponderea românilor veniți din străinătate în totalul cazurilor de infectare cu coronavirus este în continuă scădere, ajungând la 11% din total până în 5 aprilie.

Mai mult, potrivit graficelor, a crescut semnificativ numărul persoanelor depistate pozitiv care nu au avut contact cu un bolnav, iar Suceava, București, Timiș și Neamț au cele mai multe îmbolnăviri la care nu se știe sursa. Din totalul deceselor, 63,5% erau bărbați.

Sursa: INSP

Totodată, în această perioadă, 471 de cazuri au fost înregistrate la persoane care au revenit în România din străinătate, ponderea cazurilor de import pentru întreaga perioadă analizată fiind de 11,6%. Ponderea cazurilor de import este în scădere în fiecare săptămână, notează INSP. Cea mai frecventă țară de import a cazurilor rămâne Italia, urmată de Spania, Marea Britanie, Franța și Germania.

Conform aceleiași surse, 16,3% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate în rândul personalului sanitar.

Sursa: INSP

Rata incidenței aparente la nivel național este de 18,24 cazuri la 100.000 de locuitori. Cea mai ridicată incidență aparentă se înregistrează în județul Suceava.

Sursa: INSP

În totalul cazurilor raportate se observă o ușoară predominantă a genului feminin (56% din total cazuri,
raport M/F este de 0.77). Vârsta medie a cazurilor decedate a fost de 66,6 ani (vârsta mediană 69 ani). Toate cazurile soldate cu deces aveau boli cronice asociate.

Cea mai tânără persoană decedată a avut 27 ani și cea mai vârstnică 94 ani.

S-a evidențiat o predominență a deceselor în rândul bărbaților. Astfel, din totalul celor decedați, 63,5% au fost bărbați, iar raportul M/F în rândul celor decedați a fost de 1,74, informează G4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *