GRAFIC România are cea mai mare pondere a persoanelor expuse riscului de sărăcie din UE

Sursa foto: Statista

În 2023, 94,6 milioane de persoane din UE (sau puțin peste 21% din populație) erau expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială, informează Statista.

Acest lucru înseamnă că trăiau în gospodării care se confruntau cu cel puțin unul dintre cele trei riscuri: sărăcie din cauza veniturilor, deprivare materială și socială severă și/sau trăiau într-o gospodărie cu o intensitate a muncii foarte scăzută (în care adulții lucrează mai puțin de 20% din potențialul lor pe parcursul unui an).

Conform datelor Eurostat, această cifră a rămas relativ stabilă în comparație cu anul precedent (95,3 milioane de persoane în 2022, sau 22% din populație).

Sursa foto: Statista

După cum se arată în infograficul alăturat, ponderea persoanelor expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială variază semnificativ între țările UE. Anul trecut, țările UE cu cele mai ridicate rate au fost România (32%), Bulgaria (30%), Spania (26,5%) și Grecia (26,1%). În același timp, cele mai scăzute rate au fost înregistrate în Republica Cehă (12%), Slovenia (13,7%) și Finlanda (15,8%).

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: