Skip to content
Coronavirus

GRAFICUL care demonstrează eficiența vaccinării: România, pe penultimul loc în UE la vaccinare, pe locul 2 la decese

ista-in.org

Cu un procent de vaccinare puțin peste 40% și cu o rată a mortalității de 267 de decese la un milion de locuitori, într-o situație de la finalul lunii noiembrie, plasează România pe unul din ultimele locuri din Uniunea Europeană.

Suntem urmați doar de Bulgaria, acolo unde procentul de vaccinare era în noiembrie de 29%, iar procentul de mortalitate era de 325 de cazuri la un milion de locuitori.

Graficul demonstrează eficacitatea vaccinurilor anti Covid, în situația prezentată aici statele cu un procent ridicat de imunizare având o mortalitate mai scăzută față de statele în care procentul de vaccinare e mai mic.

”Legătura dintre numărul de persoane decedate de COVID-19 și numărul de persoane nevaccinate este evidentă.  Vaccinul salvează vieți”, scrie europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook, alăturând imaginea acestui grafic.

Sursă grafic: Comisia Europeană, ECDC, noiembrie 2021

1 comentariu la “GRAFICUL care demonstrează eficiența vaccinării: România, pe penultimul loc în UE la vaccinare, pe locul 2 la decese

  1. & Bă, eficient e să nu te îmbolnăvești și nu că să te vaccinezi, ? Pentru producătorii de vaccinuri probabil că este eficient să te vaccinezi, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *