Skip to content
Politică

Grandioasa cădere a lui Oprea. Dezvăluiri bombă din trecutul tulbure al fostului vicepremier

Jurnaliștii de la CRJI ( Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie) au revenit cu un articol incendiar despre fostul vicepremier și ministru al Internelor, Gabriel Oprea.

Astel, în urma unei investigații, ziariștii au prezentat pe platforma linx.crji.org, noi elemente din trecutul tulbure, afacerile controversate și structurile de influență din spatele generalului cu patru stele.

Potrivit dezvăluirilor anchetei jurnalistice, în multe dintre afacerile sale Gabriel Oprea a folosit și folosește interpuși. Unul dintre aceștia este chiar fratele fostului ministru, Daniel Oprea bagat pe diverse liste ale societăților la care vicepremierul era acționar.

Astfel, Gabi Oprea deținea încă din anii 90 afaceri imobiliare in București și firme de construcții unde primea drept „ciubuc” mână de lucru și materiale militare, de la camarazii săi din armată.

Alt cadou suspect al fostului vicepremier a fost modul în care Oprea și-a făcut rost aproape gratis de o scară de bloc cu 36 de apartamente, pe care le-a vândut.

Printre alte picanterii descoperite de jurnaliști se numără și implicarea fratelui mezin al ex-vicepremierului, Daniel Oprea, fost ospătar în regimul comunist, în afacerile fostului ministru cu generali și șefi ai SRI din timpul președintelui Iliescu.

Despre modul în care Oprea a avansat rapid în funcție, devenind general cu patru stele rapid și nejustificat, potrivit foștilor săi colegi sau profesori, despre intervenția sa în justiție pentru protejarea înalților ofițeri, mai ales din serviciile de informații, precum și despre alte afaceri dubioase și averea sa grandioasă „de patru stele”, puteți citi în articolul intitulat sugestiv: „Cui i se cântă prohodul, domnule general Oprea?

 

13 comentarii la “Grandioasa cădere a lui Oprea. Dezvăluiri bombă din trecutul tulbure al fostului vicepremier

  1. Ce tare era Oprea acum cateva luni, era ca in literatura, la trecutu-i falnic, falnic viitor… Pana cand a refuzat sa voteze motiunea de cenzura PNL – Iohannis. De atunci, nimic nu a mai fost falnic. Daca pana atunci erau in stare sa-l puna in secunda doi Prim-Ministru, dupa eveniment a devenit instant un paria. Ma intreb si eu, retoric, desigur, jurnalistii astia, absolut liberi si deontologi, pe unde bantuiau inainte de motiune ???

  2. Cred ca mai adevarat era daca descopereau cei de la DNA aceste informatii. atata timp cat le detin doar jurnalistii, si nu sunt luate in calcul in nici un fel, cred ca nu sunt sustinute de suficiente probe.

  3. Mi se pare penibil cum pana acum cateva luni nu avea nimeni nimic cu Oprea si acum se trezeste toata lumea sa-si dea cu parerea :))

  4. In unrma unor investigagtii proprii pot sa vin sa spun orice despre orice dar atat timp cat nu am dovezi clare spusele mele nu au nici o valoare

  5. In urma unor investigagtii proprii pot sa sun orice despre oricice,dar atat timp cat nu am dovezi clare spusele mele nu au nici o valoare

  6. Presa e jalnica….cand primeste un ordin sa termine un om apaii e calare pe el…auzi mai sunt si altii de ce nu scrieti si depre ei….aaaaa trebuie sa dispara Oprea….ca sa se mai faca niste aranjamente…

  7. Ce va mai place sa-l comentati pe Oprea !!! Numai o persoana importanta de care ti-e frica o terfelesti asa !!! Oare ce inseamna asta domnilor ziaristi ? Ca sa numai zic de faptul ca nu sunteti in stare sa scrieti un articol, il ” share-uiti ” pe acelasi, plin de baliverne !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *