Skip to content
Politică

Granițele României, luate cu asalt de imigranți

www.bbc.co.uk

Numărul imigranților care au încercat să intre ilegal în România s-a triplat în prima parte a acestui an, majoritatea acestora fiind musulmani.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră aproximativ 2 474 de cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera României în anul 2017, din care 1.437 pe sensul de intrare în ţară şi 1.037 pe sensul de ieşire din ţară. Aceștia proveneau din state precum Irak, Siria, Pakistan, Afganistan, Iran, Turcia, India, Kosovo, Bangladesh şi Palestina, informează EVZ.ro

" "

Astfel, cifra imigranților care au încercat să pătrundă ilegal în țară, în perioada ianuarie – iunie 2017, s-a triplat față de aceeași perioadă a anului 2016,  în timp ce numărul celor care au încercat să plece ilegal din România spre vestul Europei, a crescut de aproape zece ori.

Cu toate acestea autoritățile susțin că fenomenul nu este îngrijorător. “România, comparativ cu frontierele altor state U.E, nu s-a confruntat cu un aflux masiv de persoane care încearcă să treacă fraudulos graniţa, dar situaţia a fost şi este atent monitorizată”, potrivit declarației Poliției de Frontieră.

Câțiva români au profitat de situație și au transformat subiectul imigranților ilegali într-o mică afacere personală. În acest an, 24 de români au fost “călăuze” pentru imigranții din Siria, Iran și Irak, pe care i-au ajutat să ajungă, cu autoturismele personale, cât mai aproape de granița cu Ungaria, potrivit Poliției de Frontieră.

Cel mai recent eveniment s-a petrecut pe date de 13 august atunci când o ambarcațiune cu pavilion turcesc a fost interceptată de Paza de Coastă în Marea Neagră. La bordul ambarcațiunii se aflau 69 de irakieni care încercau să pătrundă fraudulos în România.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *