Skip to content
Politică

Grațiela Gavrilescu face un anunț important pentru români

Potrivit anunțului de joi al ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, săptămâna viitoare va fi aprobată prin Hotărâre de Guvern noua variantă a Programului Casa Verde, denumit Programul Verde.

”Programul nu se va mai numi Casa Verde, se va numi Programul Verde, pentru că nu vreau ca numai cetățenii să poată să își pună panouri solare pe casă. Dorim ca programul să fie extins și la alte tipuri de îmbunătățiri astfel încât utilitățile plătite de fiecare dintre noi să fie în scădere. Deci un program îmbunătățit, dar se numește Programul Verde pentru că ne-am gândit și la unitățile administrative care să beneficieze de această facilitate. Ne-am gândit ca această facilitate să fie aplicată inclusiv societăților comerciale, deci persoanelor juridice. Sper să putem să îl lansăm — pentru că vom scoate Hotărârea de Guvern săptămâna viitoare, nu cred, ci sigur. Este un proiect ambițios, de care România are nevoie și un proiect prin care clădirile din România să arate altfel, iar utilitățile plătite de către români să fie reduse până la aproximativ 70-80%”, a anunțat Grațiela Gavrilescu, potrivit b1.ro.

Toodată, Grațiela Gavrilescu a precizat că programul Rabla continuă, că până în prezent achizițiile de mașini noi sunt la 60%, că există deja 360 de mașini ecologice și că proiectul, prin facilitățile acordate, este extrem de ambițios.

”Ieri, prin Hotărâre de Guvern, s-a aprobat și eco-tichetul, vom lansa și săptămâna viitoare exact care vor fi pașii pentru achiziționarea mașinilor electrice și hibrid electrice, suma va fi destul de mare pentru că s-a mărit eco-tichetul față de anul trecut și cu eco-bonusurile ca atare, inclusiv cu adăugarea la el a tichetelor Rabla. Proiectul este extrem de ambițios și eu mă bucur că pe mandatul meu au putut fi cumpărate, numai în decurs de o lună-două, de când am lansat Programul Rabla, aproximativ 390 de mașini eco, ceea ce în anii precedenți, parcă în patru ani, s-au luat trei mașini. Eu cred că așa cum avem eco-tichetul pentru mașinile hibrid electric și cele electrice, cât mai mulți cetățeni să poată să achiziționeze aceste mașini. Dorim să fie încă un mod prin care Ministerul Mediului s-a gândit să îmbunătățească calitatea aerului”, a mai spus ministrul Mediului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *