Skip to content
Politică

Grațiela Gavrilescu nu vede nicio problemă în faptul că țara noastră nu are încă adoptat bugetul pe 2019: Să avem un pic de răbdare

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, nu vede nicio problemă în faptul că România nu are încă adoptat bugetul pentru 2019 și declară că „această întârziere nu e a Guvernului României”.

„Această întârziere nu e a Guvernului României. Eu cred că imediat, în cel mai scurt timp, vom avea și buget, ținând cont că Parlamentul va începe activitatea la 1 februarie, iar în primele săptămâni să îl putem avea aprobat. Eu cred că un pic de răbdare să avem. Eu am încredere în ce spune Ministrul Finanțelor. Eu sunt convinsă că nu va fi niciun fel de problemă, iar când vom avea buget, toate ministerele se vor apleca extrem de repede pentru a avea bugetele în așa fel ca proiectele să fie demarate. (…) Nu e absolut niciun fel de problemă legată de achiziții”, a declarat Grațiela Gavrilescu, la Antena3.

" "

Faptul că bugetul pentru 2018 nu este gata a devenit un nou motiv de război între Cotroceni și Palatul Victoria.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat dur zilele după ce ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ștefan-Radu Oprea, a declarat că bugetul pe anul 2019 nu este gata din cauza lipsei avizului CSAT.

Șeful statului i-a acuzat pe guvernanți că sunt incapabili să conceapă bugetul.

„În urma afirmațiilor ministrului pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, conform cărora întârzierea proiectului de buget pentru anul 2019 a fost cauzată de lipsa avizului Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Administrația Prezidențială precizează următoarele:

În ședința CSAT din data de 19 decembrie 2018, au fost avizate propunerile de buget pentru anul 2019 ale instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale. Aceste informații au fost făcute publice la finalul ședinței.

Drept urmare, afirmațiile potrivit cărora proiectul de buget pentru anul 2019 este întârziat din cauza lipsei avizului Consiliului Suprem de Apărare a Țării sunt false și constituie o încercare de a discredita o instituție fundamentală a statului, cu responsabilități constituționale în domeniul apărării și securității naționale.

România nu are încă buget pentru anul în curs exclusiv din cauza incapacității Guvernului de a concepe, până la această dată, un proiect de buget sustenabil”, a transmis atunci Klaus Iohannis.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *