Skip to content
Politică

Gratuitatea călătoriilor cu trenul pentru studenți se modifică. Cîțu: Nu văd un capăt de țară

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Premierul Florin Cîțu a vorbit, miercuri, la finalul ședinței de guvern, despre reducerea de 50% a studenților la călătoriile cu trenul. Acesta a precizat că România trebuie să urmeze exemplul țărilor UE.

Este vorba despre acea gratuitate introdusă de PSD în 2017 pentru transportul studenților. Se modifică și se revine la 50%. Eu nu văd un capăt de țară și dau exemple alte țări cu putere financiară mai mare din Europa.

" "
" "

În Austria studenții au 60% reducere, Belgia până la 50% reducere, Bulgaria 50%, Cehia 75%, Croația reducere de 50%, Estonia 30%, Franța 50%. În Grecia nu există reduceri generale(…)

România era țara care era în afara sistemului. Toate celelate țări mai dezolvate nu oferă gratuitate„, a spus Florin Cîțu.

Ludovic Orban a rectificat, miercuri, informația conform căreia nu se mai acordă gratuite de transport pentru studenți.

Informația pe care am furnizat-o referitoare la gratuitatea pentru călătoriile studenților a fost prezentată într-un mod care nu e conform cu ceea ce am discutat noi. Se va menține gratuitate pentru studenți doar pe ruta dintre localitatea de domiciliu si localitatea unde își efectuează studiile.

Nu se renunță la gratuitatea pentru transportul către facultate și către casă. Vor beneficia în continuare de niște reduceri ale cuantumului călătoriilor de care au beneficiat pâmă acum.

Din păcate, a fost transmisă public informația, poate nici eu nu am fost destul de clar, dar nu înseamnă că nu permitem în continuare deplasarea către facultate”, a declarat Ludovic Orban.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *