Greblă spune că AEP are deschisă o aplicaţie pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente Toni Greblă a anunţat că AEP are deschisă o aplicaţie, pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an, în care cetăţenii români pot opta pentru votul prin corespondenţă. El a adăugat că de la 1 aprilie au această posibilitate românii de peste hotare, iar de la acea dată şi până în prezent s-au înscris 900 şi ceva de români. Şeful AEP a reamintit că la alegerile din 2019 au optat pentru votul prin corespondenţă circa 35.000 de persoane, din care 15.000 au votat efectiv prin corespondenţă.

„Autoritatea Electorală Permanentă pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, din toamnă şi iarnă, are deschisă o aplicaţie în care cetăţenii români care doresc să voteze prin corespondenţă. Repet, pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare. De la 1 aprilie au această posibilitate să îşi manifeste opţiunea pentru a vota prin corespondenţă. Până în prezent, de la 1 aprilie, 900 şi ceva de cetăţeni şi-au exprimat opţiunea pentru a vota prin corespondenţă. Sper să o facă cât mai mulţi, pentru că toată lumea doreşte să fie o variantă simplificată de vot”, a declarat Toni Greblă, luni într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu ministra Afacerilor Externe Luminiţa Odobescu, la sediul MAE.

Şeful AEP a mai spus că „la alegerile din 2019, au optat pentru a vota prin corespondenţă aproximativ 35.000 de oameni, din care au votat efectiv prin corespondenţă 15.000”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: