Skip to content
Externe

Grecia, a şasea destinaţie turistică vinicolă pe plan global

realitatea.net

Grecia se află pe locul şase în topul destinaţiilor turistice vinicole, conform unui studiu realizat de aplicaţia pentru depozitarea bagajelor Bounce, informează publicaţia Kathimerini.

Studiul a analizat consumul şi producţia de vin, numărul viilor şi al tururilor de crame, dar şi costul mediu al unei sticle îmbuteliate de vin, pentru a prezenta cele mai bune locaţii pe care le pot vizita în vacanţe iubitorii de vin.

Pe plan global, primele locuri sunt ocupate de Italia (cu 8,28 puncte din 10), Portugalia, Spania, Franţa şi Noua Zeelandă. Grecia este pe locul şase, dar înaintea unor producător celebri, cum ar fi Chile şi Australia.

Grecia a obţinut 5,24 puncte din 10, cel mai bun scor fiind la rata ridicată a tururilor de crame – 4.685 la 100.000 de locuitori, al doilea cel mai ridicat punctaj din lume.

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia ţării, în condiţiile în care acesta este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în domeniu lucrează un angajat din cinci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *