Rusia vrea să arunce Grecia în aer după metoda Călin Georgescu, pe care au aplicat-o în România. Mii de conturi și de pagini false trimit mesaje pe TikTok și îndeamnă populația la revolte contra guvernului. Totul, într-o manipulare gigantică, ca la alegerile din România.
Grecia se pregătește azi să comemoreze o tragedie feroviară, unde – acum 2 ani – au murit peste 50 de greci. Într-o operațiune de manipulare ca cea care l-a dus pe Călin Georgescu pe primul loc la alegerile din România, populația din Grecia e instigată să se revolte contra guvernului grec.
Un protest ce va avea loc azi e deturnat pe tiktok cu ajutorul Rusiei. Pe modelul Călin Georgescu, în România.
Trollii și (ro)boții, de origine rusă, au postat non-stop pe TikTok și pe alte rețele de socializare informații despre catastrofa feroviară de la Evangelismos și despre mitingul de protest din Grecia care are loc azi.
Se folsește exact modelul Călin Georgescu din România pentru ca protestele să se întoarcă violent contra guvenului grec.
Pe 28 februarie 2023, în Grecia a avut loc o coliziune frontală între un tren de călători și un tren de marfă. 57 de persoane au fost ucise, fiind cel mai grav dezastru feroviar din Grecia și unul dintre cele mai mari din istoria Europei.
Accidentul a fost ultima piesă de domino dintr-un lung șir în care măsurile impuse de UE care nu au fost puse în aplicare.
Accidentul feroviar de la Tempi, așa cum a ajuns să fie numit, a declanșat o lungă serie de proteste și anchete.
43 de funcționari de stat greci au fost implicați în anchetă până în prezent, iar indignarea publică vizează Ministerul grec al Infrastructurii, care a fost acuzat că nu a efectuat modernizările necesare ale sistemului feroviar. Presa elenă a acuzat, de asemenea, guvernul elen de „mușamalizarea” eforturilor de investigare ulterioare.
Exact doi ani mai târziu, o demonstrație masivă și o grevă generală sunt planificate pentru 28 februarie 2025. Greva generală este promovată de o largă coaliție care include politicieni, sindicate și persoane influente din social media
Începând din decembrie 2024, o armată de mii de „boți”, utilizatori neautentici, acționând într-un mod coordonat și fraudulos și promovați de algoritmii controversați ai Tik Tok și ai altor rețele sociale, a acționat ca parte a unei campanii de deturnare a atenției publice în Grecia și de creștere a vizibilității postărilor promovate de elementele cele mai extremiste ale protestului popular.
În România, încă de acum două luni, UE a deschis o investigație oficială privind TikTok din cauza unor „indicii serioase” de interferență străină în recentele alegeri prezidențiale românești. Votul din turul al doilea a fost anulat la începutul acestei luni după ce documente ale serviciilor de informații au arătat că 25.000 de conturi false de TikTok au fost activate brusc cu câteva săptămâni înainte de deschiderea urnelor în primul tur.
Boții sunt conturi de social media care nu aparțin unei persoane reale.
Ele sunt conturi «fantomă» care sunt controlate și înarmate de proprietarul lor într-un scop specific. Prima lor apariție în atenția publicului a fost atunci când Internet Research Agency, o „fermă de troli” rusească deținută de un apropiat al lui Putin din Sankt Petersburg, a fost descoperită ca un element esențial în promovarea neîncrederii, polarizării în alegerile din 2016 din SUA.
Potrivit Curții Constituționale a României, alegerile din 2024 au fost anulate din cauza manipulării grosolane care a avut loc în cea mai mare parte pe Tik Tok în favoarea lui Călin Georgescu. A fost cel mai important caz de interferență politică de către actori răufăcători care utilizează Tik Tok, amintește sursa mai sus citată.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News