Skip to content
Europa

Grecia intră în zona roșie de la miezul nopții. Mii de români stau la cozi kilometrice în vamă

digi24.ro

Mii de români care vin din Grecia au așteptat ore în șir, sâmbătă, să intre în țară, ca să evite carantina, întrucât de la 1 august această țară va fi în zona roșie pe lista țărilor cu risc epidemiologic. În aceste condiții, mulți români și-au scurtat vacanțele programate în statul elen.

Potrivit Poliției de Frontieră, se înregistrează aglomeraţie la punctul de trecere de la Vama Veche, unde autoturismele aşteaptă o oră şi 20 de minute pentru intrarea în ţară, dar şi la Calafat, unde la intrarea în ţară timpul de aşteptare este de 70 de minute. La punctul de trecere a frontierei Giurgiu se intră în ţară pe 7 artere, iar timpul de aşteptare este de 50 de minute.

Pe de altă parte, aglomerație este și la intrarea în Grecia. La Makaza, s-a așteptat peste 3 ore la coadă. Fiecare mașină este oprită, sunt verificate documentele turiștilor, iar câteva persoane din interior sunt testate

Între timp, Centrul European pentru Controlul Bolilor îi avertizează pe turiști să evite vacanțele în 13 insule grecești. Ministrul Turismului din Grecia ia în calcul impunerea unor noi restricții în Mykonos, Santorini, Lefkada ori Rhodos, din cauza aglomerației.

Cu toate acestea, insulele sunt ocupate aproape în totalitate, prețurile s-au mărit, iar românii și bulgarii pornesc cu miile spre Grecia, având mai multe concedii deja programate. De duminică, cei care vin din Grecia în România vor intra în carantină, acasă, dacă nu sunt vaccinaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *