Skip to content
Europa

Grecia prelungeşte restricţiile anti-COVID până pe 8 martie

proyectoana.org

Guvernul grec a prelungit vineri până pe 8 martie lockdownul în vigoare în Atena şi în mai multe regiuni din ţară, retatele de infectare cu coronavirus rămân ridicate.

Epidemiologii noştri au considerat necesară extinderea măsurilor„, a declarat vice-ministrul Protecţiei civile Nikos Hardalias, la un an de la apariţia primului caz de Covid-19 în Grecia. „Un an mai târziu, încă ducem lupta (…) Nu vom da înapoi„, a adăugat responsabilul vizibil emoţionat în timpul unei conferinţe de presă. „Datorită vaccinurilor, libertatea nu este prea departe„, a precizat el.

Potrivit epidemiologistului Gikas Magiorkinis, membru în comitetul pentru coronavirus al Ministerului Sănătăţii, internările la terapie intensivă au crescut cu 12% săptămâna aceasta, scrie AFP, potrivit News.ro.

Grecia este supusă unuei izolări stricte de la începutul lui noiembrie. Unele măsuri au fost relaxate puţin înainte de Crăciun, dar restricţiile au fost impuse din nou în februarie, într-o manieră inegală, conform cu gravitatea pandemiei din regiuni.

Pandemia a provocat 6.400 de morţi în ţara unde au fost recenzate 188.000 de cazuri. Mai mult de 826.000 de persoane au fost deja vaccinate, la o populaţie de 10,7 milioane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *