Grecia: Premierul îşi începe al doilea mandat după un vot de încredere

Kyriakos Mitsotakis
Sursa foto: Kyriakos Mitsotakis

Guvernul grec a câştigat sâmbătă un vot de încredere în Parlament, începând astfel al doilea mandat de patru ani, la două săptămâni după ce partidul Noua Democraţie (ND) al premierului Kyriakos Mitsotakis a câştigat alegerile legislative, relatează AFP.

După o dezbatere de trei zile privind declaraţiile de politică generală pentru un al doilea mandat, partidul de guvernământ a primit un vot de încredere din partea a 158 de parlamentari din 300 în cadrul unui scrutin prin apel nominal. ND are 158 de locuri în Parlament.

Partidul, care a câştigat alegerile din 25 iunie cu 40,56% din voturi, faţă de 17,83% cât a obţinut partidul de stânga Syriza şi 11,84% partidul socialist PASOK, s-a angajat să accelereze reformele instituţionale şi economice, notează Agerpres.

„Alegerile au arătat că Grecia a intrat într-o perioadă a unor mari schimbări, iar misiunea pe care partidul majoritar a primit-o este de a avansa rapid spre aceste schimbări”, a declarat Mitsotakis, sâmbătă, după prezentarea declaraţiei de politică generală a guvernului.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: