Skip to content
Europa

Grecia raportează apariţia primului caz de variolă a maimuţei: un român stabilit în Marea Britanie, venit în vacanţă

businessinsider.com

Autoritățile sanitare din Grecia au confirmat duminică un prim caz de variolă a maimuței. În plus, Atena a anunțat duminică și un caz de lepră.

Este vorba despre un român care trăiește în Marea Britanie și care venise în vacanță în Kefalonia. Prietena lui este internată și ea, nu are simptome, dar există suspiciunea că s-a infectat și ea.

Bărbatul infectat cu variola maimuței a prezentat febră mare acum câteva zile împreună cu o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. Imediat, suspiciunea a fost de variolă a maimuței și autoritățile sanitare din Kefalonia au intrat în alertă; în primul rând la hotel, apoi la spital. Prietena bărbatului este suspectă și ea, este internată în spital, dar deocamdată nu are simptome.

„Nu avem alte cazuri, dar din păcate, vă anunț în exclusivitate, avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunțat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătății de la noi”, a declarat medicul Nikos Koudounis, duminică seara, la Digi 24.

Lepra (sau boala Hansen) este o boală infecțioasă gravă, cunoscută din Antichitate, provocată de o bacterie, Mycobacterium leprae sau Mycobacterium lepromatosis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *