Skip to content
" "
Politică

Grecia se teme că Turcia va renunța la acordul cu UE privind migranții. Solicită un plan de rezervă

Grecia, temeri că Turcia va renunță la acordul cu UE privind migrația. Solicită un plan de rezervă.

Îngrijorările Atenei sunt justificate, în condiţiile în care mai mulţi oficiali turci au declarat în ultimele zile că, dacă Uniunea Europeană nu-şi va respecta promisiunile privind liberalizarea regimului vizelor, acordul din 18 martie privind migraţia va avea de suferit.

" "
" "

Ministrul Migraţiei din Grecia cere Uniunii Europene un plan alternativ privind gestionarea fluxului migratoriu, după ce Ankara a ameninţat la începutul săptămânii că va renunţa la acordul UE-Turcia, dacă blocul comunitar refuză în continuare să ridice vizele de călătorie pentru cetăţenii turci.

„Suntem foarte îngrijoraţi. Avem nevoie, pentru orice eventualitate, de un plan B pentru gestionarea migraţiei”, a spus Yannis Mouzales, ministrul Migraţiei din Grecia, potrivit b1.ro.

Oficialul grec a cerut o distribuţie mai corectă a migranţilor între statele europene, după ce mai multe ţări central-europene, printre care Ungaria şi Slovacia, s-au opus sistemului de relocare şi au blocat procedura europeană prin invocarea unei plângeri la Curtea Europeană de Justiţie.

Cele 28 de state membre depind de Ankara pentru reducerea numărului de migranţi care ajung în insulele greceşti.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *