Grecia și Turcia caută un coridor de transport care să ocolească Bulgaria din cauza ”haosului” de la frontiere

Sursa foto: Pixabay

Transportatorii din Turcia și Grecia s-au unit în jurul intenției de a găsi un coridor de transport alternativ care să ocolească Bulgaria, iar țara a fost criticată public și sever din cauza haosului care se creează la punctele de trecere a frontierei, potrivit Rador Radio România.

Acest lucru s-a întâmplat în Tașkent, Uzbekistan, unde se desfășoară cea de-a 44-a Adunare Generală a Uniunii Asociațiilor de Transport Rutier din Regiunea de Cooperare Economică la Marea Neagră (BSEC-URTA), relatează Camera Transportatorilor Rutieri din Bulgaria (CTRB), care participă la forum.

„Afirmațiile privitoare la Bulgaria au fost tăioase și categorice. Două din cele mai influente organizații internaționale, IRU și BSEC-URTA, au anunțat că vor întreprinde toate acțiunile necesare pentru a se rezolva aceste probleme, deoarece acțiunile locale au impact global. Turcia și Grecia s-au unit privind intenția lor de a găsi un coridor de transport alternativ pentru a ocoli Bulgaria. Dacă acesta va fi legătura de frontieră Ipsala din Turcia și Punctul de Control și Trecere a Frontierei Kipoi din Grecia, sau o altă rută de feribot, este o chestiune de negociere”, arată CTRB.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: