Skip to content
Europa

Grecia vrea să redeschidă sectorului turistic, după un lockdown costisitor

businessinsider.com

Grecia își dorește să înceapă redeschiderea sectorului turistic înaintea sezonului de vară și să redeschidă școlile înainte de sfârșitul lunii martie.

Aristotelia Peloni, purtătoarea de cuvânt a guvernului de la Atena a precizat, luni, că decizia finală va fi luată în funcție de situația epidemiologică, potrivit Reuters, citat de Hotnews.ro. Guvernul de la Atena speră ca pe măsură ce vor fi cât mai mulți oameni vaccinați, să poată permită deschiderea teraselor în luna aprilie și să repornească turismul începând cu luna mai.

Ministrul de finanțe Christos Staikouras a declarat că executivul ar putea lua în calcul scenariul potrivit căruia redeschiderea economiei să fie făcută de pe 22 martie. „Două săptămâni de lockdown au costat 1,2 miliarde de euro în cheltuieli publice și taxe pierdute”, a spus el.

Autoritățile elene au raportat duminică 1.142 de noi infecții cu coronavirusul și 53 de decese cauzate de COVID-19. În total Grecia a raportat 205.120 de contagieri cu SARS-CoV-2 de la depistarea primului său caz în urmă cu un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *