Skip to content
Politică

Grecii ies în stradă. Proteste de amploare în Atena

Mii de greci s-au strâns luni seară în fața Parlamentului de la Atena, în Piața Syntagma, pentru a demonstra împotriva de măsurilor de austeritate pe care le presupune un nou acord cu Troika creditorilor, informează realitatea.net.

Protestul anti-austeritate de la Atena înseamnă totodată un mesaj de susținere pentru Guvernul Alexis Tsipras.

În același timp, în Piata Trafalgar din Londra s-au strâns cateva zeci de oameni pentru a-si arata solidaritatea față de Syriza și premierul Alexis Tsipras, potrivit Ziare.com. Ei protesteaza tot fata de masurile de austeritate, la fel ca si cei din Atena.

Grecia nu va plăti marți datoria de 1,6 miliarde euro către FMI, a anunțat un oficial al Guvernului de la Atena, citat de Wall Street Journal.

Anunțul venit de la Atena nu miră pe nimeni: piețele financiare s-au pregătit încă din weekend pentru un „default” al Greciei, în condițiile în care cabinetul lui Tsipras a refuzat oferta creditorilor internaționali și a convocat un referendum național.

Guvernul de la Atena trebuia să plătească pe 30 iunie aproximativ 1,6 miliarde euro în conturile FMI, în condițiile în care Fondul Monetar Internațional a amânat deja cu câteva săptămâni termenul-limită pentru Grecia.

1 comentariu la “Grecii ies în stradă. Proteste de amploare în Atena

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *