Skip to content
Politică

Gregorian Bivolaru va fi extrădat

Gregorian Bivolaru va fi extrădat, potrivit realitatea.net.

Judecătorii de la Curtea Supremă din Paris au respins apelul formulat de Gregorian Bivolaru la decizia iniţială, din data de 8 iunie, astfel că hotărârea de extrădare a liderului MISA rămâne definitivă şi executorie. Pe 14 iunie 2013, Bivolaru a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor.

Decizia finală a fost dată miercuri, după ce marţi judecătorii au rămas în pronunţare, urmând să fie stabilită o dată la care Bivolaru să fie adus în România, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Liderul MISA se află acum în stare de arest, în custodia autorităţilor franceze. Acesta va fi adus în ţară pentru a executa pedeaspa de şase ani de închisoare cu executare primită, pentru acuzaţia de trafic de persoane, în iunie 2013, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Gregorian Bivolaru a plecat din România în anul 2004, iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie anul acesta a fost prins de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg, în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autorităţile suedeze au informat magistraţii francezi că îl menţin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *