Skip to content
Puterea Știrilor Video

Greșeala care l-a trimis acasă pe Vlad Voiculescu: ”Așa ar fi pățit orice ministru, fie că era de la PNL, de la UDMR sau de la USR”

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat că reacția USRPLUS la demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății a fost una „în zona previzibilului”. ”A funcționat un principiu al solidarității din cadrul USRPLUS”, a fost de părere Fenechiu. Însă, a completat liberalul, ”românii au constatat că există o serie de probleme” la Ministerul Sănătății și că îndepărtarea lui Voiculescu a fost justificată pentru că ”a ignorat autoritatea premierului”. ”Așa ar fi pățit orice ministru, fie că era de la PNL, de la UDMR, sau de la USR”, a punctat Fenechiu.

”Nici noi nu trăim în altă lume, și cunoaștem lucrurile de bucătărie internă. Nu m-aș fi așteptat ca USRPLUS să recunoască justețea deciziei lui Florin Cîțu și să vină cu propunerea la 10 minute după anunțarea demiterii. Cred că ceea ce s-a întâmplat a fost în zona previzibilului, a funcționat un principiu al solidarității din cadrul USRPLUS. Ei au livrat opiniei publice ideea că domnul Voiculescu ar fi fost demis pentru că s-a luptat cu mafia și că mafia ar fi reușit să îl înlăture, și aici vorbim de mafia din sistemul spitalicesc, asta ne-au spus domnul Voiculescu, domnul Barna, domnul Cioloș.

Însă, vedeți dumneavoastră, românii au constatat că există o serie de probleme și că există foarte multe reproșuri care i se aduc ministrului Sănătății, care putea să aibă orice culoare politică. În momentul în care, pe fondul problemelor care au existat, ministrul și-a permis să ignore autoritatea primului ministru și să publice un ordin fără informarea primului ministru, eu cred că, indiferent de culoare politică a ministrului respectiv, sancțiunea era revocarea. Așa ar fi pățit orice ministru, fie că era de la PNL, de la UDMR, sau de la USR. Insubordonarea față de primul ministru într-o situație de genul acesta nu poate fi sancționată altfel decât cu demiterea”, a spus Daniel Fenechiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *