Greu al PSD, propunerea care aruncă scena politică în aer: Băsescu trebuie SUSPENDAT

PSD, prin vocea unuia dintre cei mai importanți lideri, susține că Băsescu ar trebui suspendat după modul în care a acționat în cazul nominalizării comisarului european din partea României.

„Este înaltă trădare. Mi se pare o malformație a societății românești. După mine, lucrurile acestea trebuiesc oprite. Dacă nu se opresc ele, trebuiesc oprite”, a declarat Mădălin Voicu, joi, la Antena 3, potrivit dcnews.ro.

Deputatul a precizat că a vorbit cu unii dintre colegii săi din PSD, urmând ca discuțiile pe tema suspendării să prindă „contur” în perioada imediat următoare.

Voicu a mai precizat că s-a consultat și cu premierul Ponta referitor la acest subiect.

„Este o deraiere de la atribuțiunile sale de președinte de stat”, a spus Mădălin Voicu despre tentativa lui Băsescu de a bloca numirea Corinei Crețu în funcția de comisar european.

De curând, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmisfaptul că actualul președinte este obligat să respecte prevederile constituționale până în ultima zi de mandat, amintind că fostul președinte al Cehiei, Vaclav Klaus, a fost suspendat de Parlamentul ceh cu puțin timp înainte ca șeful statului să plece de la Castelul Praga.

„Am lansat nu o amenințare, ci un avertisment foarte serios președintelui să se abțină în încălcarea prevederilor constituționale care îl obligă la neutralitate”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu de la Antena3.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: