Skip to content
Politică

Greu al UDMR dezvăluie dorințele liderilor din teritoriu

În cadrul unui interviu acordat RFI, consilierul onorific al premierului și greu al UDMR, Gyorgy Frunda, transmite că „nimeni nu i-a întrebat pe alegătorii maghiari dacă vor să rămânem în coaliţie sau nu”.

„Nimeni nu i-a întrebat pe alegătorii maghiari dacă vor să rămânem în coaliţie sau nu. Şi să clarificăm un lucru: este vorba despre alegeri prezidenţiale, despre persoana preşedintelui României, nu e vorba despre alegeri parlamentare, nu este vorba despre un vot de a rămâne sau nu într-o coaliţie guvernamentală”,a afirmat Frunda.

El precizează că „marea majoritate şi a primarilor UDMR şi a consilierilor, a preşedinţilor locali şi judeţeni, marea lor majoritate sunt pentru a rămâne la guvernare. Atâta timp cât suntem în Opoziţie, comunitatea noastră greu sau aproape imposibil să-şi obţină drepturile. Atâta timp cât guvernarea este asigurată de o coaliţie democratică ce respectă principiile statului de drept, locul UDMR-ului este acolo”.

În opinia sa, „faptul că domnul Victor Ponta, premierul României, a pierdut alegerile prezidenţiale nu este motiv nici pentru schimbarea Guvernului, nici pentru schimbarea coaliţiei guvernamentale şi nici pentru ieşirea UDMR-ului din această coaliţie”.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi după şedinţa grupurilor reunite ale parlamentarilor Uniunii, că în acest moment nu se pune problema schimbării Guvernului sau a majorităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *