Skip to content
Politică

Greutăți în cazul Lukoil. Dosarul a fost trimis din nou în judecată

Dosarul Lukoil a fost trimis din nou in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti, dupa ce instanta l-a restituit procurorilor pentru remedierea unor neregularitati care apareau in rechizitoriul initial.

Potrivit unui comunicat de presa postat, vineri, pe site-ul oficial al Ministerului Public, procurorii din cadrul PCA Ploiesti au remediat neregularitatile constatate de instanta in luna decembrie a anului trecut si au dispus, prin rechizitoriul din data de 22 ianuarie, trimiterea in judecata a sase persoane fizice si a doua persoane juridice.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Prahova, instanta competenta sa solutioneze cauza.

Curtea de Apel Ploiesti a mentinut, marti, 19 ianuarie, decizia de restituire la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a dosarului Lukoil, motivata de magistratii Tribunalului Prahova, ca instanta de fond, prin „pasivitatea totala” a procurorilor.

Potrivit portalului instantelor de judecata, Curtea de Apel Ploiesti a respins ca nefondata contestatia formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova impotriva incheierii prin care instanta de fond a dispus restituirea cauzei la procuror. Decizia este definitiva, precizează hotnews.ro.

Tribunalul Prahova a dispus, in urma cu o saptamana, restituirea la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a dosarului Lukoil, in motivarea deciziei aratandu-se ca, dupa constatarea unor neregularitati in privinta rechizitoriului, procurorul a manifestat „pasivitate totala”, in conditiile in care nu a remediat acele neregularitati si nici nu a comunicat in termenul legal Tribunalului Prahova daca isi mentine sau nu dispozitia de trimitere in judecata a dosarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *