Skip to content
Politică

Grevă generală în administraţia publică locală, marţi. Negocieri eşuate cu Ministerul

30.000 de sindicalişti din administraţia publică locală din întreaga ţară au intrat în grevă, marţi, timp de o oră de la începutul programului de lucru, cerând salarii mai mari, vouchere de vacanţă şi acordarea normei de hrană, iar pentru 12 iulie este anunţată o grevă generală.

Sindicaliştii ameninţă că acţiunile de protest vor continua în perioada următoare dacă discuţiile dintre FNSA şi Guvern nu vor avea niciun rezultat.

Vineri au eşuat negocierile dintre reprezentanţii funcţionarilor şi cei din Ministerul Muncii, pe marginea revendicărilor salariaţilor.

În data de 12 iulie va urma o grevă generală, cu întreruperea programului de lucru pe durata întregii zile şi începând cu data de 19 iulie vom intra în grevă generală pe termen nelimitat„, declara secretarul general al FNSA, Bogdan Şchiop, potrivit romaniatv.net.

Sindicaliştii FNSA susţin că salariaţii din administraţia publică locală din România sunt cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, majoritatea având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariul minim burt pe economie (1.250 de lei pe lună).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *