Grevă în sistemul sanitar în 10 zile. Sanitas a notificat Guvernul. Sindicaliștii cer o creştere a veniturilor cu 30%

Sursa foto: INQUAM Photos/Malina Norocea

Federaţia Solidaritatea Sanitară anunţă, miercuri, că a notificat Guvernul cu privire la intenţia declănşării grevei generale. 

„Astăzi, 31.01.2024, Federaţia Solidaritatea Sanitară a notificat Guvernul României cu privire la intenţia declanşării grevei împotriva politicii sociale şi economice a Guvernului la nivelul sectorului Sănătate. Notificarea are la bază încălcarea prevederilor şi principiilor stabilite de Contractul colectiv de muncă la nivel de sector Sănătate prin adoptarea OUG nr. 115/2023”, a transmis, miercuri, Solidaritatea Sanitară, într-un comunicat de presă, potrivit News.ro.

Sursa citată a rpecizat că Guvernul are la dispoziţie 10 zile pentru a evita declararea grevei la nivelul acestui sector.

„Ca o consecinţă a Notificării, legea obligă Guvernul să negocieze cu Federaţia Solidaritatea Sanitară (ceea ce a evitat în mod ostentativ, pentru a încerca ruptura înţelegerii cu cealaltă federaţie sindicală reprezentativă) şi să afişeze pe site-ul oficial această sesizare. După scurgerea celor 10 zile putem declara o grevă generală în sectorul sanitar, decizia în acest sens depinzând de atitudinea Guvernului în cadrul negocierilor şi de analizele de oportunitate”, a mai transmis sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: