Skip to content
Politică

Grevă la ROMATSA: risc de FALIMENT

dejeanul.ro

Transporturile aeriene din România se confruntă cu o problemă stringentă: vedeți mai jos de ce se pregătește o GREVĂ la ROMATSA.

Controlorii de trafic aerian vor declanșa grevă generală pe 30 mai 2017, pe termen nelimitat, a anunțat joi președintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR), Gabriel Tudorache, citat de Agerpres.

Amintim că angajații ROMTASA s-au aflat deja în grevă de avertisment, timp de două ore. S-a întâmplat pe 12 mai, când peste 100 de salariați au protestat față de managementul „profund defectuos” al Regiei și de lipsa contractului colectiv de muncă.

Liderul ATSR declara la acea dată că angajații ROMATSA nu au făcut grevă pentru salarii mai mari, ci pentru a atrage atenția autorităților statului asupra situației regiei și a o salva de la faliment.

„Nu facem grevă pentru că vrem salarii mai mari. Facem grevă pentru a atrage atenția și pentru a salva instituția ROMATSA de la faliment. Din cauza unui management profund defectuos, din cauza autorităților statului care până astăzi au fost surde, deși am depus nenumărate documente peste tot, ROMATSA, în acest an, practic, nu va avea bani pentru niciun salariu începând cu luna septembrie, poate octombrie. În mod oficial, este pentru prima dată în istoria de 20 de ani a ROMATSEI, când, anul trecut, a încheiat estimat pe minus”, a adăugat Tudorache.

Acesta a subliniat că prin intermediul grevei de avertisment s-a dorit să se atragă atenția autorităților statului și a patronatului asupra problemelor grave cu care se confruntă salariații ROMATSA.
Liderul ATSR a afirmat că încă din luna august 2016, când a expirat contractul colectiv de muncă (CCM), a trimis documente autorităților, însă acestea nu au fost luate în considerare.

De asemenea, Gabriel Tudorache a informat că, împreună cu reprezentanții Ministerului Transporturilor (MT), ”s-a pus pe hârtie” un plan pentru evitarea declanșării grevei generale.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ATSR, Florin Diaconu, a susținut atunci că există o negociere cu managementul ROMATSA care a început în urmă cu un an și două luni și au rămas 50 de revendicări nesoluționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *