Skip to content
București

Grevă la ROMATSA. Traficul aerian, PARALIZAT

airlinestravel.ro

Mai multe zboruri vor fi paralizate, după ce controlorii de trafic aerian au decis să mențină greva de avertisment stabilită pentru vineri, 12 mai, între orele 11.00 și 13.00.

Astfel, 33,3% din zborurile programate pentru intervalul orar prevăzut vor fi asistate, restul fiind suspendate sau chiar anulate.

Mai mult, atât Tarom, cât şi Blue Air şi WizzAir, au transmis joi, pentru Mediafax, că nu cunosc ce zboruri ar putea fi anulate/suspendate din cauza grevei de avertisment declanşate la ROMATSA, programată pentru data de 12 mai orele 11.00-13.00.

Companiile au transmis că vor comunica informații privind zborurile din 12 mai în dimineața aceleiași zile.

„Noi, sindicaliştii din ATSR, ne cerem scuze public pentru disconfortul ce va fi creat vineri la prânz, cu ocazia grevei de avertisment. Totodată, ţinem să precizăm următoarele: Greva de avertisment este urmarea unei lungi bătălii pentru păstrarea prestigiului acestei instituţii româneşti, ROMATSA, pentru depolitizarea şi decăpuşarea ei; Nu urmărim avantaje materiale, ci siguranţa locului de muncă, în condiţiile în care, din cauza unui management defectuos, se ajunge cu paşi programaţi, la faliment şi înstrăinare. Au vândut pământul, urmează cerul? Înmulţirea zborurilor pe teritoriul românesc şi diminuarea numărului de controlori de trafic constituie în acest moment un atac la adresa siguranţei traficului, cu toate eforturile pe care le depunem pentru a gestiona eficient traficul din spaţiul aerian românesc”, a transmis Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian – ATSR.

Sindicatul ATSR roagă publicul larg să fie alături de ei în acest demers și să-i înțeleagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *