Skip to content
Politică

Grevă naţională în Belgia: Niciun avion şi niciun tren nu circulă în toată ţara

Belgia este paralizată de o grevă naţională. Niciun avion şi niciun tren nu circulă în toată ţara, iar mii de oameni protestează faţă de planurile de austeritate ale Guvernului de la Bruxelles.

Belgia este paralizată, luni, de o grevă naţională de 24 de ore organizată de mai multe sindicate pentru a protesta faţă de politica de austeritate a guvernului, transmite AFP. Principalul aeroport din Bruxelles este pustiu. Doar aici au fost anulate 600 de curse aeriene, iar spaţiul aerian belgian este închis până diseară, la ora 22. Măsura afectează şi câteva sute de români care aveau drum către Belgia.

La fel de goale sunt şi gările belgiene, după ce traficul feroviar a fost oprit încă de aseară. Totodat nu circulă niciun autobuz, tramvai sau metrou, relatează romaniatv.net. În acelaşi timp, şcolile, creşele, închisorile şi birourile administrative sunt închise, în semn de solidaritate cu cele trei sindicate care au organizat greva. Şi spitalele sunt în grevă 24 de ore, fiind tratate doar urgenţele.

Sindicaliştii denunţă programul de reforme ale Guvernului de la Bruxelles. Printre măsurile vizate de premier se numără majorarea vârstei de pensionare de la 65 la 67 de ani, precum şi reducerea cheltuielilor în serviciile publice şi transporturi. Totul pentru a se face economii de 11 miliarde de euro în cinci ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *