Skip to content
Politică

Grigore Cartianu pune tunurile pe PSD: Două găști de hoitari care trag de un cadavru! EXCLUSIV

Adevarul

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care urmează să fie tranşate disputele apărute în partid ca urmare a scrisorii în care este cerută demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a început la Palatul Parlamentului după ora 13.00. Liviu Dragnea ar fi făcut apel la unitate în şedinţa CEx şi ar fi spus că nu renunţă la demersurile pentru modificare legilor justiţiei. Primarul Capitalei Gabriela Firea ar fi reiterat atacurile din ultima vreme şi i-ar fi reproşat modul discreţionar în care conduce partidul.

În acest context, redacția PSnews.ro l-a contactat pe jurnalistul Grigore Cartianu pentru a analiza situația din Partidul Social Democrat. În viziunea scriitorului în partid sunt „două găști de hoitari care trag de cadavrul lui Dragnea”, dar este posibil să fie vorba și de un al doilea cadavru, cel al PSD, „un cadavru în descompunere”. 

„Sunt două găști de hoitari care trag de un cadavru. Aici este vorba de cadavrul politic al lui Dragnea. Se mai întâmplă uneori ca pe bunicul mort trei ani de zile să îl scoți în fereastră ca să ia pensia, de fapt să iei pensia în numele lui. Așa este și cu PSD-ul și cu Dragnea. Problema este că acum ar putea fi două cadavre, un cadavru este Dragnea și al doilea cadavru s-ar putea să fie PSD, un cadavru în descompunere indiferent dacă Dragnea îi convinge încă o tură să mai stea, să îl mai lase. Ăștia oricum nu au cum să îl schimbe că trebuie votul întregului partid. Dragnea este amintire deja. Oricum raportul de forțe și situația din partid se vor vedea la vot în Parlament când se vor vota anumite legi. Părerea mea este că Dragnea nu mai are majoritatea parlamentară ba chiar mai mult nu mai există majoritate parlamentară. 

Părerea mea este că aici în sfârșit se blochează și Jihadul anti-justiție pentru că eu cred că nu pot fi duse mai departe nebuniile acelea început cu Ciordache și cu ceilalți”, a spus jurnalistul.

Chestionat dacă PSD se poate reforma ca partid, Cartianu a tranșat subiectul și a scos în evidență că nu există o tabără bună și una rea, dar că în acest moment tabăra lui Dragnea este mai periculoasă pentru că acolo se află puterea.

„În faza asta și cu taberele astea nu. Nu avem o tabără bună și una rea. Avem două găști de hoitari, iar în acest moment este mai periculos Dragnea fără discuții pentru că vine cu puterea în spate, are butoanele, este în plină acțiune de destructurare a statului român. Ceilalți vor fi și ei periculoși la rândul lor, dar le mai ia timp până să se organizeze”, a adăugat scriitorul.

Grigore Cartianu, întrebat care este alternativa pentru români la PSD, a remarcat că soluția ideală ar fi alegerile parlamentare, dar scenariul realist poate fi o guvernare asigurată de PNL și USR cu susținerea UDMR și a unei facțiuni care ar putea să se rupă din PSD.

„Eu cred că în curând nu vor mai putea guverna PSD cu ALDE. UDMR se va da la o parte că nu le este deloc favorabilă situația. Opoziția PNL, USR, poate PMP nu va putea face o majoritate la rândul ei pentru că de fapt se sparge Parlamentul în 3 tabere. PSD, PSD2 și opoziția anti-PSD. Nu văd să se asocieze 2 tabere din 3 pentru a face majoritate. Așadar, majoritate nu va mai fi. România ar putea să fie blocată o vreme și soluția de deblocare, cea mai corectă și cea mai onestă, ar fi alegeri anticipate, dar știm bine că nu se va ajunge acolo deoarece Constituția are o cale complicată către alegerile anticipate și ar însemna să își sacrifice parlamentarii mandatul actual ori iei vor să se hrănească din acest mandat parlamentar până în 2020. Ca atare nu vor fi anticipate, dar se va ajunge probabil la o guvernare minoritară PSD. Nu văd o guvernare de alianță, uniune națională. Nu văd cum ar putea să guverneze PNL cu PSD sau PSD cu USR. S-ar putea să fie la un moment dat o guvernare minoritară a opoziției dacă e nevoie, dacă presiunea e mare și PSD-ul nu mai poate guverna s-ar putea să guverneze PNL cu USR și cu susținere atât de la UDMR și de la o anumită facțiune care se rupe din PSD. Vom vedea”, a conchis Grigore Cartianu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *