Skip to content
Politică

Grindeanu a decis pe cine va propune pentru funcția de președinte ANCOM

evz.ro

Premierul Sorin Grindeanu a decis pe cine va propune pentru funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Vicepreședintele Senatului Claudiu Manda a anunțat marți că propunerea premierul este Adrian Diță.

Manda a adăugat că nominalizarea va fi dezbătută în cadrul ședinței de plen comun a Parlamentului de marți.

„Este o situație destul de complicată acolo (la ANCOM — n.r.), urmează să ia salariile cei de acolo și în acest moment nu există un ordonator de credite. Propunerea este Diță Adrian”, a afirmat Manda, transmite agerpres.ro.

Potrivit documentului transmis Parlamentului de premierul Grindeanu, Diță este propus pentru un mandat de șase ani.

 

Adrian Diţă director de afaceri publice la Telekom Romania şi a mai lucrat la International Railway Systems, grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci, precum şi la Vodafone România.

Adrian Diţă ocupă, din noiembrie 2015 până în prezent, funcţia de director de afaceri publice în cadrul Telekom România. Totodată, din martie 2011 până în prezent, are şi funcţia de director în cadrul Romconnection Consulting, potrivit contului de LinkedIn, citat de bursa.ro. În perioada 2010-2011, a fost director de Coporate Affairs în cadrul International Railway Systems, grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci. În perioada iunie 2004 – ianuarie 2010, a avut funcţia de director de Corporate Affairs în cadrul Vodafone România.

În 2004, el a obţinut o diplomă în domeniul securităţii naţionale în cadrul Colegiului Naţional de Apărare.

În urmă cu zece ani, Adrian Diţă se căsătorea cu Anca Alexandrescu, consilier de comunicare al premierului Adrian Năstase. Adrian Diţă şi Anca Alexandrescu au împreună o fată şi un băiat, gemeni. Cei doi au divorţat în urmă cu câţiva ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *