Skip to content
Economie

Grindeanu: Aeroportul Otopeni are nevoie de un nou terminal şi ştim cu toţii / E unul dintre aeroporturile din Europa care şi-a revenit cel mai rapid, după pandemie

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Galaţi, că aeroportul Otopeni are nevoie de un nou terminal şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti are resurse financiare şi diverse modalităţi prin care se poate dezvolta. Grindeanu a mai arătat că este unul dintre aeroporturile din Europa care şi-au revenit cel mai repede, după perioada de pandemie.

”În primul rând, Aeroportul Otopeni are nevoie de un nou terminal şi ştim cu toţii”, a spus ministrul Transporturilor, la Galaţi. El a precizat că Aeroportul şi-a revenit, după perioada de pandemie, când numărul de pasageri a scăzut extrem de mult, foarte bine şi aproape este la nivelul anului 2020.

”E unul dintre aeroporturile din Europa care şi-a revenit cel mai rapid”, a spus el. Ministrul Transporturilor a mai arătat că până la finalul anului 2023, doar pe exerciţiul bugetar 2014-2021 se mai pot accesa bani europeni, pe zona aero. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti este o companie care are resurse financiare şi care are diverse modalităţi prin care se poate dezvolta”, a spus ministrul. Sorin Grindeanu a afirmat că aceasta este discuţia pe care a avut-o, la începutul săptămânii, cu managerul CNAB şi ”asta se aşteaptă să se întâmple”.

”Income-urile, veniturile la Aeroportul Bucureşti sunt unele care sunt destul de mari iar planurile de dezvoltare şi un terminal nou sunt absolut necesare”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *