Skip to content
Știri locale Timiș

Grindeanu: Aeroportul Traian Vuia din Timişoara va avea anul viitor un nou terminal pentru pasageri

Facebook

Sorin Grindeanu a anunţat că a fost desemnat vineri câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi construirea terminalului de plecări curse externe de la Aeroportul Traian Vuia din Timişoara. Ministrul Transporturilor a adăugat că noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 mp, şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor.

„Aeroportul Traian Vuia din Timişoara va avea anul viitor un nou terminal pentru pasageri! Astăzi a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi construcţia terminalului de plecări curse externe. După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023. Finanţat din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale aeroportului, contractul a fost atribuit la o valoare de 88,99 de milioane de lei”, a scris Sorin Grindeanu, vineri pe Facebook.

Ministrul Transporturilor a mai spus că „noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi 6 porţi de scanare automată a documentelor”. „Construcţia va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja în exploatare din luna iulie 2021”, a conchis Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *