Skip to content
Economie

Grindeanu anunţă o licitaţie pentru 20 de trenuri electrice de lung parcurs. “Investiţie de 180 de milioane de euro”, a precizat el

Facebook Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, miercuri seară, că începe o nouă licitaţie pentru încă 20 de trenuri electrice de lung parcurs.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis astăzi, spre publicare în SICAP, anunţul de participare pentru acest contract finanţat prin PNRR. Cele 20 de trenuri electrice vor asigura transportul modern, sigur şi rapid al pasagerilor între marile oraşe ale României”, a transmis, miercuri seară, Sorin Grindeanu, potrivit news.ro.

Ministrul a precizat că rutele vizate sunt:

Oradea – Cluj Napoca – Sighişoara – Braşov

Cluj Napoca – Alba Iulia – Simeria (Deva) – Târgu Jiu – Craiova – Calafat

Braşov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Bacău – Iaşi

Braşov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Bacău – Suceava

Galaţi – Mărăşeşti (Focşani) – Bacău – Iaşi

Galaţi – Mărăşeşti (Focşani) – Bacău – Suceava

Galaţi – Brăila – Constanţa – Mangalia

Iaşi – Bacău – Mărăşeşti (Focşani) – Barboşi (Galaţi) – Brăila – Constanţa – Mangalia

Suceava – Bacău – Mărăşeşti (Focşani) – Barboşi (Galaţi) – Brăila – Constanţa – Mangalia

Giurgiu – Bucureşti – Ciulniţa (Slobozia) – Călăraşi

Potrivit ministrului, serviciile vor fi oferite iniţial pe liniile deja electrificate la momentul punerii în circulaţie a trenurilor, dar se vor extinde pe măsură ce vor fi electrificate şi alte rute (Cluj Napoca – Oradea, Bucureşti – Giurgiu, Constanţa – Mangalia).

Trenurile se vor putea deplasa cu o viteză maximă de 200 km/h şi vor oferi o capacitate de transport de minimum 160 locuri fixe (clasa întâi şi clasa a doua) şi minim 160 locuri în picioare.

Achiziţia celor 20 de trenuri este estimată la aproximativ 180 milioane euro la care se vor adăuga costurile întreţinerii şi reparaţiilor pentru 30 ani de aproximativ 270 milioane euro”, a mai transmis ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *