Skip to content
Politică

Grindeanu, apel către protestatari: Avem nevoie de lucruri care să ne unească

realitatea.net

Premierul Grindeanu a lansat, luni, un apel către protestatarii din toată țara, precizând că ultimele evenimente au dezbinat poporul, iar acum „avem nevoie de lucruri care să ne unească”. Acesta a mai precizat că n-a intenționat să-și dea demisia și că nu are de gând să recurgă la un astfel de gest.

„Am cerut Ministerului Justitiei, pentru ca sunt articole declarate in intregime neconstitutionale, sa dea drumul la o dezbatere. E normal ca acele articole declarate de catre CCR neconstitutionale sa poata sa fie modificate, pentru ca altfel se creeaza distorsiuni in sistemul judiciar si nu e legal. La aceste lucruri m-am referit in sedinta de guvern.

Tot ceea ce inseamna modificarile pe articole data de CCR, trebuie demarate aceste discutii cat mai repede. Discutii cu toata lumea. Discutia trebuie sa fie cat mai larga.

Am avut o discutie cu ministrul Finantelor. Am inteles ca s-a facut un amendament pentru a se stabili ca nu se pot depasi anumite limite. Lucrurile au stat in acelasi fel si anul trecut, daca vorbim de Ministerul Dezvoltarii.

Acest act (n.r. ordonanța 13) a dus la diviziune. Asta nu e bine pentru Romania. Imi doresc stabilitate.

Eu o sa fac parte, conform noului regulament al coalitiei, din acel for de conducere.

Demisia se poate intampla in Parlament Miercuri e motiunea. Pe de alta parte, primind foarte multa sustinere, eu indemn la calc.

Astea sunt lucruri false (că a vrut să-și dea demisia). Avem nevoie de lucruri care sa ne uneasca. Am inteles mesajul dat de strada, tocmai de aceea am luat decizia de a abroga ordonanta. Pe de alta parte, sustinatorii nostri simt nevoia sa-si manifeste aceasta sustinere. Eu i-as indemna la calm si haideti sa ne vedem ce avem de facut. Au fost doua tabere.

Noi am avut, in urma cu cateva saptamani, la alegeri, milioane de voturi. Acele milioane de voturi inseamna sustinere pentru coalitia PSD-ALDE. S-a creat majoritate in Parlament iar acea majoritate sustine Guvernul”, a spus Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *