Skip to content
Politică

Grindeanu atrage atenţia: Trebuie să renunţăm la ipocrizie!

radioresita.ro

Premierul Sorin Grindeanu a mărturisit sâmbătă, la Buzău că trebuie ieşit „dintr-o anumită ipocrizie”, în ceea ce priveşte desemnarea prefecţilor şi a subprefecţilor, arătând că „schimbările de guverne au dus, în general, la schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor”, reprezentanţi ai executivului în teritoriu.

Premierul a făcut aceste declaraţii în legătură cu proiectul aflat în dezbaterea publică prin care se vizează eliminarea termeului „apolitic” în cazul reprezentanţilor Guvernului în teritoriu, respectiv a prefecţilor şi a subprefecţilor.

„Este în dezbatere publică. Nu spun că asta este soluția, așteptăm contraargumente. Dar măcar ieșim dintr-o anumită ipocrizie, pentru că toată lumea știe că la schimbarea guvernelor se schimbă prefecții și subprefecții, doar că există o formă mascată, de apolitic„, afirmă premierul, citat de Agerpres.ro.

Grindeanu a mai precizat că: “aşa cum un guvern este politic, vine prin votul cetăţenilor şi pleacă prin votul cetăţenilor, tot aşa şi reprezentanţii guvernului în teritoriu.”

Grindeanu a mai adăugat că : “proiectul face parte dintr-un Cod administrativ, dar un model sau altul va fi adoptat în funcţie de dezbaterea publică.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *