Skip to content
Economie

Grindeanu: Au fost montate primele două segmente ale tablierului din zona centrală a Podului suspendat de la Brăila

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a scris, miercuri, pe Facebook, că au fost montate primele două segmente ale tablierului din zona centrală a Podului suspendat de la Brăila, şi încă 38 de segmente din zona centrală a tablierului vor fi montate cu o frecvenţă medie de două piese pe zi. Potrivit ministrului, lucrările la Podul suspendat de la Brăila şi la drumurile de acces trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an.

Au fost montate primele două segmente ale tablierului din zona centrală a Podului suspendat de la Brăila! Încă 38 de segmente din zona centrală a tablierului vor fi montate cu o frecvenţă medie de două piese pe zi”, a anunţat ministrul.

Grindeanu precizează că ”operaţiunea este foarte importantă deoarece în cazul în care nu este respectată ordinea de montare există riscul fracturării pilonilor podului!”.

Toate cele 86 de segmente ale tablierului metalic urmează să fie asamblate până la începutul lunii iunie, anul acesta. Alte 10 segmente de tablier (câte 5 pe fiecare mal) sunt deja în şantier şi urmează să fie montate în zona pilonilor, după ce vor fi asamblate la sol în blocuri compacte. Fiecare segment de tablier are o greutate cuprinsă între 180 de tone şi 300 de tone, iar în total acestea cântăresc 21 de mii de tone”, spune Sorin Grindeanu în postare.

Ministrul Transporturilor menţionează că ”lucrările la Podul suspendat de la Brăila şi la drumurile de acces trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *