Grindeanu blocat în cozile de pe Autostrada A 1 la Margina, în Timiș

Sorin Grindeanu
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu spune că un drum pe care l-a făcut cu mașina de la București până la Timișoara a durat 6 ore pentru că nu a fost aglomerație pe DN 7-Valea Oltului, dar la întoarcerea în București a stat o oră în coloană la Margina, la ieșirea de pe Autostrada A 1 și intrarea pe DN 68 A,  în județul Timiș și a ,,rezolvat” problema sunând la Poliție pentru a trimite un echipaj care să fluidizeze circulația.

Între vama Nădlac 2 și Sibiu (Boița) lipsesc 10 kilometri de autostradă, tronsonul Margina (Timiș)-Holdea (Hunedoara), tronson pe care UMB a început lucrările pregătitoare, iar în iulie și august, perioada concediilor cu trafic aglomerat spre și dinspre Ungaria se formează cozi mari și se produc accidente la descărcarea din A 1 în DN 68 A, conform Economedia.ro.

Miercuri,  la ceremonia de semnare a contractului pentru lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, Sorin Grindeanua răspuns unei întrebări despre traseul cu mașina București-Timișoara și a explicat de ce a cerut Ministerului de Interne să trimită un echipaj pentru fluidizarea circulației : ,,de la ieșire din București până la intrare în Timișoara am făcut șase ore. Nu am avut probleme.

Lucrările pe Valea Oltului (n.r Boița) sunt încheiate cam de o lună. Probleme au fost la întoarcere. Le-am cerut…am sunat la autoritățile locale, la coborârea de pe Autostradă la Margina și intrarea pe Drumul Național (DN 68 A) acei 14 kilometri celebri ..s-a stat cam o oră ceea ce este anormal. Mă rog, am sunat la autoritățile locale să trimită un echipaj de poliție care să fluidizeze circulația acolo. Înțeleg că se întâmplă..nu asta e soluția, ci să să se termine celebra autostradă cu urși pe care nu i-a văzut nimeni de la Margina la Holdea.” – a spus ministrul Grindeanu.

Contractul pentru Lotul 2 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva este finanțat prin PNRR și are termen de execuție 34 de luni. UMB a început lucrările pregătitoare, dar încă nu s-a dat Ordinul pentru Începerea Lucrărilor. Ministrul Grindeanu a transmis în conferința de presă că ,,s-a cam terminat perioada de proiectare”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: