Grindeanu: Cei de la AUR au un comportament semisălbatic. Exclus să facem alianță cu ei

USR-AUR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Sorin Grindeanu spune că membrii AUR au un „comportament semisălbatic” și exclude o alianță cu acest partid în 2024. „Au șovăieli în a spune cu toată gură că suntem membri UE și membri NATO și că e foarte bine”, a declarat Grindeanu, la interviurile Digi24.ro.

„USR și AUR au în proporție de 80-90% un electorat comun. Cel mai bun exemplu este votul din diaspora.

Exclus din punctul meu de vedere să facem alianță cu AUR în 2024. E un partid care, din perspectiva mea, nu e îndreptat spre valorile pentru care s-a muncit foarte mult în România. Au șovăieli în a spune cu toată gură că suntem membri UE și membri NATO și că e foarte bine. Nu înseamnă că sunt pro-Putin, dar nici nu sunt convinși că e bine că suntem membri UE sau NATO.

Pentru mine, această șovăială este eliminatorie. Nu poți să faci proiecte majore fără finanțare europeană. Garantează vreunul de la AUR că se oprește Putin în Ucraina, dacă tot spun că nu e bun NATO?

Astea sunt chestiunile grave. Chestiunile mai puțin grave sunt cele legate de un comportament semisălbatic. Eu așa ceva nu am văzut.

Singurii care au semnat ceva cu AUR sunt cei de la USR. E singurul partid parlamentar care a făcut un acord cu AUR în ultimii trei ani. Să nu vă mire în 2024 că se vor alia”, afirmă Sorin Grindeanu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: