Skip to content
Politică

Grindeanu critică un județ din România: A bătut pasul pe loc

evz.ro

Premierul Sorin Grindeanu a declarat vineri, într-o întâlnire cu Consiliul Județean(CJ), că este nevoie de o repornire a activității în județul Caraș-Severin, județ care a stagnat în ultimii 20 de ani.

„Din păcate, 20 de ani — și nu vreau să fie interpretat în niciun fel — din punctul meu de vedere, ca nativ cărășean, județul a bătut pasul pe loc. La începutul anilor ’90, Carașul avea altă forță față de ceea ce e acum. Ori, lucrurile acestea nu se pot întâmpla fără un efort comun, administrativ, politic, fără patimă. Acesta este îndemnul meu pentru dumneavoastră, să faceți administrație, să știți că Ministerul Dezvoltării și celelalte ministere sunt deschise la orice propuneri venite din partea dumneavoastră. Nu vreau să ajung în 2020, când vin acasă la mama, să merg pe aceleași drumuri, să nu se întâmple ceva în județul în care m-am născut. Dar lucrurile astea nu se pot întâmpla doar că sunt eu prim-ministru, ci împreună cu dumneavoastră, cu Consiliul Județean, primării, parlamentari, dincolo de culoarea politică. Să facem un efort comun. Acesta este îndemnul meu, de a ne uni forțele pentru a reporni motoarele județului Caraș-Severin”,  citează agerpres.ro.

Premierul încurajează administrația locală și județeană să colaboreze cu ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh și să profite de Programul Național de Dezvoltare Locală, depunând proiecte pentru a îmbunătați calitatea vieții în tot județul.

„Sper că ați depus proiectele la Ministerul Dezvoltării, pentru că suntem în ultima zi. E un program național care, dincolo de critici, s-a resimțit în teritoriu și, tocmai de aceea, în această primăvară lansăm faza a doua. Scopul nostru este de a ajuta, prin programe naționale, de a finanța, de a aloca fonduri pentru reducerea decalajului dintre sat și oraș și de a crește calitatea vieții în comunitățile locale. PNDL a funcționat, funcționează și va funcționa. Am calibrat pe anul trecut că vor fi 5.000 de proiecte noi pe PNDL, în faza a doua. Până în prezent sunt peste 8.000 de proiecte depuse. Eu vă rog frumos ca împreună cu Sevil să discutați aplicat tot ceea ce înseamnă PNDL și tot ceea ce înseamnă Ministerul Dezvoltării, pentru că acesta este scopul venirii noastre aici. Chiar știu problemele, nu din cărți, le știu că vin acasă”, precizează Grindeanu.

Silviu Hurduzeu, președintele CJ al Caraș-Severin, a declarat că principala problemă a județului constă în infrastructură, în acest sens fiind solicitată finanțare PNDL-ului.

“Județul Caraș-Severin este, probabil, cel mai frumos din România, care are de toate, însă, principala problemă cu care se confruntă este cea legată de infrastructură și lipsa locurilor de muncă. Din cei peste 800 km de drumuri județene, aproape 80% se află într-o stare care necesită modernizare și, pentru acest lucru, am făcut proiecte. Vom încerca să obținem finanțare pe toate axele posibile, pentru că bugetul județului Caraș-Severin nu permite modernizarea drumurilor județene”, afirmă Hurduzeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *