Grindeanu: Dacă UE ne suspendă fondurile, absolut toate proiectele de infrastructură se opresc

Sursa foto: Facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus la Digi24 că România nu-și permite să rateze ținta de deficit, din cauza riscului suspendării fondurilor europene. La Ministerul Transporturilor, toate proiectele se fac cu bani europeni și, într-un astfel de scenariu, toate lucrările s-ar opri, a avertizat el.

„Noi, la Ministerul Transporturilor, în ultimii doi ani aproape am dublat bugetul. La finalul lui 2021 aveam 14 miliarde de lei, acum avem aproape de 30 miliarde de lei. Sunt multe proiecte și contracte semnat. Toate aceste mari investiții sunt din fonduri UE, nu e nici măcat unul cu finanțare din altă parte”, a explicat Grindeanu.

„Nu-mi permit să ajungem să discutăm de eventuala suspendare a fondurilor europene sau că nu ne încadrăm în ținta de deficit, pentru că atunci toate aceste proiecte se suspendă. Nu cred că e un scenariu pe care ni-l dorim”, a continuat ministrul. El a amintit că Ungaria a ajuns în situația în care fondurile europene au fost suspendate și că „economic lucrurile nu stau foarte bine pentru ei”, iar acest lucru este vizibil.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: