Skip to content
Societate

Grindeanu, despre barjele sârbe pline cu cărbuni încinşi: Nu au putut să intre din cauza că nu s-au făcut lucrările de dragare pe Dunăre

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a explicat, joi la Craiova, că incidentul de pe barjele sârbe pline de cărbuni aprinşi de la căldură s-a produs din cauza faptului că Bulgaria nu a dragat partea sa din Dunăre.

„Din cauza faptului că nu s-au făcut lucrările de dragaj, nu au putut circula barjele. Ieri au încercat să intre, având capacităţile în portul Ruse cei cu barjele, fiindcă e vorba de o macara specială şi de un mal pe care la Giurgiu nu îl avem. Au încercat să intre acolo. Iniţial li s-a spus sârbilor că poate să intre, după care au fost refuzaţi şi barjele respective au revenit în apele internaţionale. Eu aseară am vorbit cu omologul din Bulgaria, i-am spus care este situaţia, l-am rugat şi am toată încrederea că ceea ce mi s-a transmis astăzi că Bulgaria a început să descarce aceste barje. Până la urmă acea situaţie a fost rezolvată cum putea să fie rezolvată de la început”, a afirmat Sorin Grindeanu, joi la Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *