Skip to content
Politică

Grindeanu, despre decizia de colaborator al Securităţii în cazul lui Traian Băsescu: Mă deranjează că aceste lucruri nu au venit înainte de a avea această carieră

Inquam Photos/George Calin

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), a declarat că îl deranjează că nu a fost dat verdict de colaborare cu Securitatea pentru fostul preşedinte Traian Băsescu înainte ca acesta să aibă o carieră politică.

Sorin Grindeanu a declarat, la Antena 3, luni seară, că Traian Băsescu a fost adversarul numărul unu al PSD. ”Mă deranjează şi vă spune cineva care a avut campanii electorale 10 ani de zile, el fiind adversarul politic numărul unu, eu fiind totuşi membru al PSD din 1996 şi el fiind adversarul numărul unu al partidului nostru. Mă deranjează că aceste lucruri nu au venit înainte de a avea această carieră. În nenumărate rânduri anumite instituţii ale statului au venit şi au spus că nu a fost colaborator. L-am avut 10 ani preşedinte al României, l-am avut 4 ani primar general şi vreo 6 ministru al Transporturilor”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit News.ro.

Întrebat dacă Traian Băsescu a fost menţinut în funcţie pentru a fi controlat, Grindeanu a declarat că speră că acest lucru nu s-a întâmplat, dar că toate datele arată acest lucru. ”Sper că nu. Dar toate datele de intrare, ca să vorbesc în termeni de informatician, acest lucru arată. Nu vreau să fac speculaţii să spun că a fost şantajat pe baza a ceea ce ştiau doar unii. Am mai observat ceva, în aceste zile, de când a apărut acest verdict. Am observat că cei mai virulenţi nu prezintă datele, cei mai virulenţi împotriva lui Traian Băsescu sunt cei care au fost cei mai mari susţinători ai săi şi în 2004 şi în 2009 şi care ne spuneau când aveam campanii cu Adrian Năstase sau cu Mircea Geoană cât de răi sunt Adrian Năstase şi Mircea Geoană şi cât de bine ar fi să continue în 2009 Traian Băsescu sau să câştige în 2004. Sunt aceleaşi personaje”, a declarat Sorin Grindeanu.

Întrebat, de asemenea, cum comentează afirmaţiile din trecut ale lui Traian Băsescu, în calitate de ministru al Transporturilor, că România nu are nevoie de autostrăzi, Grindeanu a precizat că fostul preşedinte a făcut aceste afirmaţii la Timişoara. ”A spus acest lucru în 2009, la Timişoara, acolo a spus acest lucru”, a declarat Grindeanu.

Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, a stabilit recent ICCJ, decizia fiind definitivă. Fostul preşedinte a afirmat că a luat notă de decizie, anunţând că va face demersurile legale la CEDO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *