Skip to content
Economie

Grindeanu, despre TAROM: În acest moment este o companie care nu e într-o situaţie economică fericită

facebook sorin grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că va urmări planul de restructurare şi eficientizare al companiei TAROM, arătând că acesta nu presupune doar disponibilizări, ci şi eficientizarea de rute sau a mentenanţei. Grindeanu arată că, în absenţa respectării acestui plan, TAROM nu va beneficia de sprijin financiar din partea Comisiei Europene.

„TAROM în acest moment e o companie care nu e într-o situaţie economică fericită. Are un plan de restructurare care a fost făcut în perioada trecută şi care trebuie să fie urmărit. (…) TAROM-ul în acest moment este în situaţia în care poate primi un ajutor de stat de la Comisia Europeană, dar toate aceste lucruri sunt condiţionate de acest plan pe care am să-l urmăresc pas cu pas, ca să citez din clasicii în viaţă. Această chestiune e absolut necesar a se întâmpla la TAROM ca să nu avem situaţiile pe care le-au avut alte companii – şi nu dau nume şi le ştiţi – care au ajuns să fie desfiinţate: Alitalia, Malevul companii naţionale. Voi urmări foarte atent aplicarea acestui plan”, a afirmat Sorin Grindeanu marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Călăraşi.

Acesta a precizat că directorul general al companiei TAROM s-a angajat ca toate etapele panului de restructurare să fie atinse.

„Eu vreau să-i ajut, ca ministru al Transporturilor şi-i ajut urmărind acest plan care a fost agreat, asta este principala ţintă pentru anul 2022, să se îndeplinească toate aceste etape din planul de restructurare”, adaugă Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a precizat că şi compania privată Blue Air a primit un ajutor de stat, iar în perioada următoare compania „va trebui să înceapă să găsească soluţii, fiindcă altfel ne vom afla într-o altă realitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *