Skip to content
Alegeri locale 2020

Grindeanu: Firea va decide, după consultarea cu avocaţii, dacă va cere anularea alegerilor

Inquam Photos/George Calin

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, urmează să se consulte cu avocaţii şi să ia o decizie dacă va solicita anularea alegerilor, a declarat, joi, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, precizând că social-democraţii au sesizat Parchetul în cazul situaţiei de la Sectorul 1.

Grindeanu a spus că Daniel Tudorache, candidatul la Primăria Sectorului 1, a făcut o cerere şi de anulare a acestor alegeri. „Am avut de dimineaţă întâlniri cu membrii noştri pe Bucureşti. (…) În acest moment, am depus o plângere şi există o anchetă în desfăşurare la Parchetul General, mă refer la Sectorul 1. Spre deosebire de, şi cred că sunt blând când spun, istericii de la USR, eu cred că ancheta trebuie să se desfăşoare fără niciun fel de presiune politică. Există, cred, la fiecare român o suspiciune cu privire la imaginile pe care le-am văzut aseară. Am sesizat Parchetul, pentru că noi credem că trebuie făcută lumină rapid în acest caz. Românii trebuie să aibă certitudinea că votul lor este numărat corect şi că cei care câştigă alegerile au legitimitatea publică dată de vot. De asemenea, domnul Tudorache a făcut o cerere şi de anulare a acestor alegeri în urma acestor suspiciuni, care va fi soluţionată al BEC. Noi aşteptăm în acest moment rezultatele acestei sesizări„, a afirmat Grindeanu după şedinţa PSD.

Întrebat dacă va fi depusă şi o cerere de anulare a alegerilor pentru Primăria Capitalei, Grindeanu a precizat că Gabriela Firea va lua o decizie după consultarea avocaţilor. „În momentul în care am văzut, în plus faţă de datele pe care le aveam ieri, şi acele imagini de aseară, este normal că acele semne de întrebare pe care le aveam cu toţii deja de ieri, acele suspiciuni să fie din ce în ce mai mari şi în ceea ce priveşte votul pentru Primăria Generală. A fost o discuţie internă, iar doamna Firea, urmare a acestei discuţii interne, împreună cu avocaţii, se vor consulta şi eu cred că în cel mai scurt timp vă vor anunţa decizia pe care o vor lua împreună. 

Ceea ce pot să vă spun cu siguranţă e că există suspiciuni foarte, foarte mari şi că aceste semne de întrebare pe care le avem cu toţii faţă de procesul electoral de pe Bucureşti trebuie înlăturate, indiferent de cine câştigă alegerile. (…) Nu înţeleg un singur lucru: de ce se opun unii, aşa, brusc, din spuma mării – ca să fiu mai clar, cei de la USR – la acest demers, la cel pe care îl solicitam ieri, de renumărarea voturilor, care până la urmă ar fi clarificat întreaga situaţie, un demers absolut normal pentru procesul electoral din Bucureşti şi până la urmă pentru democraţia noastră„, a explicat Grindeanu.

El a menţionat, întrebat de ce nu a fost tranşată această problemă în discuţia de joi, că trebuie să existe toate datele. „Au fost discuţii şi cu avocaţii (…) În momentul în care pregăteşti o anumită acţiune, trebuie să ai toate datele. Noi am avut o discuţie la nivel politic, urmând ca echipa formată din doamna Firea şi din avocaţi să ia o decizie legată de pasul următor şi să o transmită în cel mai scurt timp„, a mai spus Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *