Skip to content
Politică

Grindeanu îi dă peste nas lui Dragnea: Se justifică dărâmarea Guvernului, nu?

observator.tv

Fostul premier al României, Sorin Grindeanu a scris marți, pe pagina personală de Facebook, că îmbunătățirea ratingului de țară al României de către agențiile internaționale arată performanța economică a Cabinetului pe care l-a condus.

„Aceasta este performanța economică a Guvernului pe care l-am condus. Agențiile internaționale au îmbunătățit ratingul de țară al României. Se justifică dărâmarea Guvernului Grindeanu, nu?”, a transmis fostul prim-ministru.

Agențiile internaționale de rating indică prognoze apropiate de valorile estimate în programul de guvernare, a anunțat Partidul Social Democrat într-un comunicat de presă.

„PSD constată cu satisfacție că agențiile internaționale de evaluare financiară și-au rectificat prognozele privind România, iar acum indică cifre foarte apropiate de valorile estimate în Programul de Guvernare. Săptămâna aceasta, agenția americană Fitch și-a îmbunătățit perspectiva de creștere a economiei României în 2017 de la 4,8% în evaluarea anterioară din luna ianuarie la 5,1% în iunie, în principal datorită avansului semnificativ al Produsului Intern Brut înregistrat în primul trimestru. Prognoza oficială a guvernului român pentru 2017 are în vedere o creștere economică de 5,2%. Fitch este ultima dintre agențiile internaționale care recunoaște eficiența programelor economice promovate de Guvernul României, după ce Bancă Mondială, Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare au luat decizii similare”, menționează comunicatul, potrivit Dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *