Skip to content
Politică

Grindeanu l-a convins pe Iohannis să promulge o lege importantă

hotnews.ro

Premierul Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, l-au convins miercuri pe președintele Klaus Iohannis să promulge o lege importantă.

Este vorba despre actul normativ prin care este eliminată plata CASS pentru toate pensiile, precum și impozitul pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei, transmite Ziare.com.

„După analiza pe care am făcut-o și după discuția pe care am avut-o astăzi, am decis să promulg această lege în următoarele zile”, a afirmat Klaus Iohannis.

Camera Deputatilor a adoptat, in 5 ianuarie, in sesiune extraordinara, cu 207 voturi „pentru” si 29 de voturi „impotriva”, proiectul de lege prin care se elimina plata CASS pentru toate pensiile, precum si impozitul pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Proiectul discutat de deputati este cel initiat de fostul senator ALDE Cristiana Anghel si sustinut de alti 50 de parlamentari ALDE, PNL, PSD si neafiliati, adoptat de Senat in luna septembrie 2016.

Guvenul Ciolos nu a sustinut propunerea legislativa, din cauza impactului negativ asupra venitului bugetului de stat consolidat, estimat la 2,2 milioane de lei pentru anul 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *